Yarışmaya katılacakların bu pazar günü en geç saat 10.30'da yarışmaya girecekleri merkezde, yanlarında kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile hazır olmaları gerektiğini belirten Karahan, yarışma için giriş belgesinin gerekmediğini ifade etti.

Yarışmanın başlama saatinin 11.00 olduğunu aktaran Karahan, yarışmanın 1 ve 2'nci kategorisinde 60 soru, 3. ve 4'üncü kategorisinde 75 soru olup cevaplama süresinin tüm kategoriler için 90 dakika olduğunu belirtti.

Allah'a hamd ve O'nun kutlu elçisine salat ve selam ile başlayan Karahan, "Selamların en güzeli bu yolu kıyamete kadar sürdürecek olan Müslümanların üzerine olsun. Allah-u Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de 'Biz seni ancak bütün insanlığa müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler' der. Peygamber Sevdalıları olarak amacımız Peygamberin Allah'tan aldığı mesajları topluma ulaştırma ve hayatta yaşanabilir kılmaktır. Bu amaç doğrultusunda çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de 11 Şubat Pazar günü saat 11.00'da yapacağız. Peygamber Efendimizin toplumda duyurulması, tanıtılması için faydalı olacağını düşündüğümüz ve toplumda her kesimde kitap okuma alışkanlığını kazandırabileceğine inandığımız ve ümit ettiğimiz siyer yarışmasıdır. Şimdiden kaybedeni olmayan bu siyer yarışmasında herkese başarılar diliyoruz." dedi.

Karahan, "Bütün Türkiye'de olduğu gibi Ankara'nın birçok merkezinde de siyer yarışmasının gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Allah'a hamdolsun. Sınava girecek olan adaylar, yanlarında kimlik belgelerini, kalem ve silgi getirmeyi unutmamalıdır. Ayrıca sınavla ilgili genel bir hatırlatma yapacak olursak, 1. ve 2. kategoride toplam 60 soru, 3. ve 4. kategoride ise toplam 75 soru bulunmakta ve her kategori için sadece 90 dakika süremiz vardır. Sınav günü başka ikamette olup sınava girecek olan adaylar da sistem üzerinden temsilcilerimize ulaşıp sınav yerlerini öğrenebilirler. Allah-u Teâlâ'dan bu sınavın hayırlara vesile olmasını dilerim." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha