Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid imzasıyla 3 dilde yayımlanan mesajda, Refah'a yönelik işgal rejiminin barbarca saldırısı şiddetle kınanarak felaketin önlenmesi için tüm kesimlerin mümkün olan her yolu denemesi çağrısında bulunuldu.

Peştuca, Farsça ve İngilizce yayımlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Afganistan İslam Emirliği, siyonist rejimin Gazze'nin Refah kentini barbarca bombalamasını şiddetle kınıyor.

Refah, Gazze'nin güneyindeki son kenttir ve son 6 ay içinde, devam eden çatışmalar ve bombardımanlar nedeniyle Gazze'nin kuzeyinden, merkezinden ve Han Yunus'tan yaklaşık 1,4 milyon kadar yerlerinden edilmiş Filistinli Müslüman Refah'a en kötü koşullarda yerleşmeye zorlanmıştır. Halk, korku içinde, zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Şimdi siyonist rejimin işgalci güçleri bir kez daha tüm uluslararası ilkelere aykırı olarak büyük bir suç işlemiş ve acımasız bombardımanlarıyla masum Filistinli Müslümanları hedef almıştır.

Afganistan İslam Emirliği, bu eylemi bir savaş suçu ve Filistinli Müslümanların toplu katliamı olarak değerlendiriyor ve bir kez daha İslam dünyasına ve diğer ülkelere bu felaketin önlenmesi ve Filistinlilere gıda, barınma ve insani yardım sağlanması için mümkün olan her yolu denemeleri çağrısında bulunuyor. Kuşatma altındaki Gazzeli Müslümanlar kurtarılmalıdır.

Ne yazık ki bölgesel ve uluslararası nüfuz sahibi hükümetler, siyonist rejimin Gazze'de Filistinlilere yönelik sistematik soykırımını engelleyememiş ve bu konuda etkili tedbirlerin alınamaması nedeniyle siyonist rejimin HAMAS'ın barış teklifini bir kez daha reddetmesine yol açmıştır. Bu da Gazze'de masum Müslümanlara yönelik vahşice bombardımanların ve işgalin sürmesine neden olmuştur." (İLKHA)

Kaynak: ilkha