Adana'da Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği kadınları, bir araya gelerek 7aydan fazladır işgalci siyonist çetenin Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ettiler.

Düzenlenen etkinlikte kefene sarılmış temsili bebek maketleri ve Gazze'de yaşanan vahşetin fotoğrafları sergilendi.

Sık sık işgalciler aleyhine slogan getirilen protestoda eylemciler, ellerinde Gazze'de işlenen vahşeti gösteren dövizler taşıdı.

Topluluk adına basın açıklamasını gerçekleştiren İrem Gürbüz, siyonislerin 7 ayı aşkın süredir katliamlara aralıksız devam ettiğine vurgu yaparak, ABD'nin ateşkes isteğinin bir göz boyama olduğunu belirtti.

"HAMAS'ın, Kassam Tugayları'nın karşısına çıkmaya yüreği olmayan korkak hainler, masum, mazlum kadın ve çocukların sığındığı evleri, çadırları, sokakları bombalıyor"

Gürbüz, konuşmasında, "Aylardır güvenli bölge diyerek 1 milyon 700 bin kişiyi sıkıştırdığı, zaten zor şartlarda yaşayan Refah sınır bölgesine havadan ve karadan saldırılar düzenlemeye başlandı. Amerika'nın, ülkesinde çıkan Filistin hareketlerinden de etkilenerek sözde ateşkes istediği, desteklediği düşüncesinin tam bir göz boyama olduğunun farkındayız. Arka planda israilin katliamının en büyük destekçisi ve savunucu olduğunu hepimiz biliyoruz. HAMAS'ın, Kassam Tugayları'nın karşısına çıkmaya yüreği olmayan korkak hainler, masum, mazlum kadın ve çocukların sığındığı evleri, çadırları, sokakları bombalıyor. Sınırın hemen ötesindeki Mısır askeri de gözünün önünde yaşanan bu vahşete ses çıkarmıyor. Tüm dünyanın seyrettiği, bazılarının ayaklandığı, elinden geleni yapmaya çalıştığı bazılarının ise seyretmekle yetinerek imtihanı kaybettiği günlerdeyiz." ifadelerine yer verdi.

"Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü, Kabe'nin özgürlüğünü ateşleyecektir."

Basın açıklamasının ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Mavi Marmara Gazisi-Eğitimci Fevziye Şenoğlu, Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesi için gerçekleştirilen direnişin her zaman arkasında olacaklarını söyledi.

Şenoğlu,"Biz biliyoruz ki, İnşallah Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü, Kâbe'nin özgürlüğünü ateşleyecektir. Duamız o dur ki Kâbe, Suudi Amerika'nın elinden kurtulacak ve o da özgürlüğüne kavuşacak. İnşallah dünyadaki diğer mescitler birer 'Dırar Mescidi' olmaktan, birer 'Zarar Mescidi' olmaktan çıkacaklar. Kur'an'ın bahsettiği gibi bir 'Takva Mescidi' de olacak. Rabbimiz bize Tevbe Suresi'nde öğretti ve dedi ki, 'Yeryüzüne kurulmuş zarar mescitleri vardır.' Biliyor musunuz münafıklar ne yaptılar? Medine'de bir mescit yaptılar ve orayı karargâh olarak kullanıp Müslümanları bölmek, münafıkları örgütlemek ve orada yuvalanmak için onu kurdular." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha