Batman'da faaliyetlerini sürdüren fırıncılar tarafından her gün düzenli olarak yürütülen askıda ekmek geleneği kentin birçok noktasında yapılıyor.

'Askıda Ekmek' geleneğini yılın 12 ayında sürdürdüklerini belirten fırın işletmecisi Kadri Tunç, Ramazan ayının gelmesiyle sadece kendi fırınlarında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan ekmek sayısının günlük bine çıktığını söyledi.

Asırlardır süregelen yardımlaşma ve dayanışma geleneği 'Askıda Ekmek' kültürünü yaşatarak, kendilerinin yanı sıra hayırseverlerin de katkıları ile devam ettirdiklerini belirten Tunç, bu uygulamayla yüzlerce ihtiyaç sahibi vatandaşın yüzünün gülmesine vesile olduklarını ifade etti.

"Günde ortalama bin ekmek dağıtıyoruz" Tunç, "Her zaman olduğu gibi bu Ramazan'da da askıda ekmek geleneğimiz devam etmektedir. Bu geleneğimiz yaklaşık 30 yılı aşkındır sürüyor. Hayırseverler verdikleri destek ve bizlerin katkılarıyla bu gelenek devam ediyor. Tabi en büyük desteği hayırseverler yapıyor. Günde ortalama bin ekmek dağıtıyoruz. Askıda ekmekleri durumu olmayan dar gelirli insanlar ve Suriyeliler alıyor. Her gün ekmekleri dağıtıyoruz. Hayırseverlere teşekkür eder desteklerinin devamını diliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Editör: Mustafa Emir Emir