Yemen devrik Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi üyesi Marib Valisi Tümgeneral Sultan bin Ali Arade "Yemen halkının istekleri ve son zamanlarda siyasetçiler ile aktivistler tarafından sosyal medyada yapılan çağrılara cevaben, Marib ve Sana'yı Ferh Nahm üzerinden birbirine bağlayan yolun tek taraflı açılacağını" söyledi.

Arade, "Taiz şehrine giden yollar da dahil olmak üzere tüm şehirlerde kapalı olan yolların açılması gerektiğini, zira bunun özellikle Yemen vatandaşlarının seyahat ederken çektiği büyük acılar nedeniyle acil bir gereklilik olduğunu" vurguladı.

Diğer yolları da (Marib-Beyda-Sana ve Marib-Sirwah-Sanaa) tek taraflı olarak açmaya hazır olduklarını ifade eden Arade, "vatandaşların zorluklarını hafifletmeyi ve seyahatlerini kolaylaştırmayı amaçlayan bu girişime, Ensarullah Hareketi'nin de karşılık vereceğini umduğunu" belirtti.

Ensarullah Hareketi yetkilisi Muhammed Ali Husi, Arade'nin açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını ve bunu iyi niyetli bir adım olarak gördüklerini ifade etti.

Muhammed Ali Husi, "tüm vilayetlerde geri kalan yollar üzerindeki kuşatmanın kaldırılması, yolların askerden arındırılması ve geçtiğimiz yıllarda bu yollardan geçerken tutuklanan kişilerin serbest bırakılması" çağrısında bulundu.

Ensarullah hükümetinin Marib Valisi Ali Muhammed Ta'iman, Sana-Sirwah-Marib yolunun açılması için tek taraflı girişimde bulunduklarını açıkladı.

Ta’iman, girişiminin "yolların kapanması nedeniyle vatandaşların çektiği sıkıntıları hafifletmek amacıyla geri kalan yolların açılmasına yönelik aşamaların takip edeceği bir ilk aşama" olduğunu söyledi ve "Marib vilayetindeki yolların açılmasına yönelik her türlü ciddi girişime açık olduğunu" sözlerine ekledi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha