Kurban organizasyonu ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Rabbimiz bize Kevser Suresi'nde kurban kesmemizi emrediyor. Bu güzel vecibeyi yerine getirmek için Umut Kervanı olarak hazırlıklarımızı yapıp büyük bir heyecan ile kurban gününün gelmesini bekliyoruz. Ramazan boyunca hayırseverlerimizin desteğiyle birçok ülkede çok sayıda proje gerçekleştirdik. Ramazanın arından da kurban hazırlıklarına başladık. Artık hazırlıkların son aşamasındayız ve bugün itibarıyla kurban çalışmalarımızı başlattık. Ülkemizde deprem bölgesi başta olmak üzere kurban organizasyonumuzu gerçekleştirerek bizi bekleyen yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştıracağız. Filistin'de de 7 aydan beridir hayırseverlerin verdiği adak ve akîkâ kurbanlarını keserek sıcak yemek yapıp ikramda bulunuyoruz. Allah nasip ederse kurbanda da Gazze'de kurban kesimi gerçekleştirip kardeşlerimize kurban eti ulaştıracağız. Afrika'da da Somali, Benin, Togo, Çad gibi onlarca ülkede kurban organizasyonu gerçekleştireceğiz." dedi.

Bangladeş, Arakan kampları ve Afganistan'da da kurban organizasyonu gerçekleştirilecek

Kurtaran, "Yemen açlıkla boğuşuyor. İç savaş hala devam ediyor, yaralar sarılmaya çalışılıyor. Oradaki kardeşlerimiz de zor durumdalar. Vakıf olarak Yemen'de de kurban organizasyonu gerçekleştirerek kardeşlerimize umut olmaya çalışacağız. Bununla birlikte Asya'da Bangladeş, Arakan Kampları ve Afganistan'da da kurban organizasyonu gerçekleştireceğiz. Afganistan'da kardeşlerimiz savaştan çıktılar. Ciddi bir şekilde ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Burada kurban organizasyonu gerçekleştirerek hem medreselere hem yetimhanelere hem de umutla bizi bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız." diye konuştu.

Vakıf temsilcileri kurban organizasyonunun yapılacağı ülkelere bizzat gidecek

Umut Kervanı olarak kurban organizasyonu gerçekleştirecekleri ülkelere önceden temsilci göndererek kurbanların veteriner kontrolünden geçirilip seçileceğini, kesilecek uygun ortamların ayarlanacağını aktaran Kurtaran, "Bizim işin en önemli noktalarından birisi kesilen kurbanların etlerinin yerine ulaşmasıdır. Bu sebeple temsilcilerimiz bizzat giderek kurbanların kesilmesini takip ederek hayırseverlerin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklar. Yaklaşan Kurban Bayramı için hayırseverlerin desteğini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kurban fiyatları belirlendi

Vakıf tarafından belirlenen kurban fiyatları şu şekilde açıklandı:

Afrika 3 bin 250, Asya 3 bin 750, Yemen 4 bin 500, Afganistan 4 bin 500, Türkiye 12 bin, filistin ise 26 bin TL.

Kurban vekaleti verecek olan bağışçılar, vakıf merkezi bizzat giderek veya vakfın web sitesinde (umutkervani.org.tr) yer alan resmi banka hesapları üzerinden vekalet vereceği ülke ismini açıklama kısmına yazarak kurbanlarını dilediği bölgeye ulaştırabilecek. (İLKHA)

Kaynak: ilkha