Adana'da Kuba Camii'ne namaz kılmaya gelen çocuklar, hem namaz kıldıklarını hem oyun oynadıklarını hem de çeşitli hediyelerle ödüllendirildiklerini ifade etti.

Gündüz oruç tutan çocuklar, iftar sonrası camiye gelerek teravihe kadar cami avlusunda ve içerisinde vakit geçiriyor.

Küçük sure ezberi yapan ve 3-4 Ramazan ayıdır düzenli gelerek hafızlık eğitimlerine devam eden çocuklar, akranlarına camiye gelmeleri tavsiyesinde bulundu.

Namaz kılan, müezzinlik yapan, oyun oynayan ve çikolata ile ödüllendirilen çocuklar, namaz kılmanın çok güzel olduğunu ve namaz kılanı Allah'ın daha çok seveceğini belirterek duygularını şu şekilde ifade ettiler:

"Allah, teravihe gelenleri sever"

Mehmet Fetih Basılganbay: "Ben teravihe 1-2 gün gelemedim, kalan her gün geldim. Allah razı olsun Emrullah abinin camisinde, arkasında müezzinliğe yardım etmeye çalıştım. Namazımızı kıldıktan sonra Emrullah abinin yanına geliyor ilahi söyleyip İhlâs Suresinden bahsediyoruz. Sonra da etkinlik olarak çikolata dağıtıyorlar.

'Allah teravih'e gelenleri sever'diyen Basılganbay, 'Annenizi, babanızı, ninenizi, dayınızı getirin. İbadetlerinizi doğru şekilde yapın ve düzenli namaz kılın' diyerek akranlarına seslendi.

"Allah'ın sevdiği kişiyi herkes sever"

Mustafa Zeytün: "Namazdan önce geliyoruz, arkadaşlarımızla oyunlar oynuyoruz. Ezan okunuyor camimize geliyoruz ve namazımızı kılıyoruz. Daha sonra Emrullah hocanın yanına gidiyoruz. Her arkadaşımızın camiye gitmesini tavsiye ederim. Camiyi sevmeleri lazım, cami çok güzel bir yer; teravihlere gelsinler, sevap kazanırlar. Allah onları sever, Allah'ın sevdiği kişiyi herkes sever."

"Namaz kıldığımızda Allah'ın huzuruna çıkıyoruz"

Ebubekir Çalı: "Camiye geliyoruz, ezan okununcaya kadar oyun oynuyoruz. Ezan okunduktan sonra içeri giriyoruz ve namaz kılıyoruz. Arkadaşlarıma camiye gelmelerini tavsiye ederim. Namaz kıldığımızda Allah'ın huzuruna çıkıyoruz, namazı sevmeliyiz. Namazdan sonra Emrullah hocamın yanına gidiyoruz, ilahiler söylüyoruz, dualar okuyoruz, ayet hadis ezberliyoruz."

"Hem namaz kılıyoruz hem de çikolata yiyoruz"

Muhammed Ege Uğur: "Bu camiye 4-5 senedir geliyorum. 4-5 senedir de Emrullah hocamla tanıştım, hafızlığıma o vesile oldu. Şu an yarım hafız oldum, gündüzleri kursa gidiyor hafızlık yapıyorum, ders çalışıyorum, akşam da buraya geliyorum. Akşam biraz erken geliyorum, burada oyun oynuyoruz, sonra namaza geliyoruz. Ben müezzinin yanında duruyorum, namazdan sonra da Emrullah hocayla vakit geçiriyoruz, sonra da eve gidiyoruz. Oruç İslam'ın şartıdır, zorunludur. Teravihte vakit geçiyor, çok güzel geçiyor hem namaz kılıyoruz hem de çikolata yiyoruz."

"Çocuklar her gün camiye gelirlerse devamlı gelmeye başlarlar"

Mehmet Efe Uğur: "4-5 sene önce ben de bu arkadaşlarım gibi ilk geldiğimde Kur'an okumayı bilmiyordum. Emrullah hocadan eğitim aldım, sonra gözümü açıp kapayıncaya kadar hafızlığa geçtiğimi gördüm. Şimdi gündüzlük hafızlık yapıyorum, inşallah yarısını bitirdim. Teravihe geliyorum çünkü namaz kılınca Allah'ın sevgisi artıyor. Allah namaz kılanları sever, namaz kılınca benim gibilerin hisleri değişiyor, duyguları değişir. Her gün camiye gelirlerse devamlı gelmeye başlarlar. Beni izleyen arkadaşlarıma şunu tavsiye ederim: 'Mahallesi'ndeki camilere gitsinler, teravihlerini kılıp ibadetlerini yapsınlar, zaten bunu yaptıklarında alışkanlık haline gelecek."

"İlahiler söylüyoruz"

Muhammed Said Sarman: "Namaza bazen annemle gelirim, babaannemle, yengemle, dayımla, iki dedemle geliyorum. Namazdan önce biraz oyun oynuyoruz, ezan okununca da ben müezzinliğe geçiyorum. Namaz bittiğinde herkes hocanın yanına gidiyor, İlahiler söylüyoruz. Camiye gelirlerse Allah onları daha çok sever, onlara daha çok sevap verir." (İLKHA)

Kaynak: ilkha