Yapılan açıklamada, söz konusu medya kuruluşlarının haberlerinde "gerekli profesyonellik ve şeffaflığa uymadıkları, Sudan vatandaşlarının çıkar ve değerlerine aykırı yayınlar yaptıkları" belirtildi.

Karar, Abu Dabi yönetimini Hızlı Destek Güçleri'ne yardım etmekle suçlayan Sudan ile BAE arasındaki gerilimin doruk noktasına ulaştığı bir döneme denk geldi.

Sudan Gazeteciler Sendikası, Enformasyon Bakanlığı tarafından alınan kararı kınayarak, bunun "ifade özgürlüğü, basın ve medya özgürlüğü ile basın ve medya kurumlarının saygınlığının açık bir ihlali" olduğunu öne sürdü.

Sendika yaptığı açıklamada, "Uydu kanallarının kapatılması ve çalışanlarının taciz edilmesi, profesyonel medyanın sesini kısacak ve nefret söyleminin yayılmasına kapı aralayacaktır" dedi.

Sendika, "Bu karar, geçen yıl 15 Nisan'da Sudan'da savaşın patlak vermesinden bu yana çok karmaşık koşullar altında çalışan gazetecilere uygulanan kısıtlama, kuşatma, terörizm ve sindirme kampanyalarının bir devamı niteliğindedir" açıklaması yaptı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha