1967’den beri siyonist işgal rejiminin Filistin’e, Gazze’ye ve Kudüs’e yaptıkları vahşi katliamlar, yaptıkları işgallerle İslam ümmetinin sessizliğinden ötürü cesaret bulduğunu belirten Mardin İnsan ve Medeniyet Hareketi İl Temsilcisi İzzettin Ceylan, bu katliamların işgal çetesinin hep yanına kar kaldığını ifade etti.

“Gazze’deki kardeşlerimize dünyada yaşanabilecek en büyük acıları yaşatıyor”

İşgalcilerin yapmak istediği en büyük amaçları hakkında konuşan Ceylan, “Hepimizin malum olduğu üzere israilin amacının ne olduğunu biliyoruz. En büyük amaçlarından biri Gazze'yi boşaltmak, insansızlaştırmak ve daha sonra burayı ilhak etmektir. Buraya daha önce yaptığı gibi 1967'den beri yaptığı hukuksuzlukları uygulamak istiyor. Kutsal topraklara 'yerleşimci' dediği gaspçıları yerleştirmek istiyor. Neticesinde İslam ümmetinin bu kadar sessizliği karşısında israil gittikçe daha fazla cesaret buluyor. Gerçekten Gazze’deki kardeşlerimize dünyada yaşanabilecek en büyük acıları yaşatıyor. Bu konuda bütün camialar, cemiyetler, Müslümanlar olarak gerçekten çok üzgünüz. Çok sıkıntılar yaşıyoruz, çok ızdıraplar çekiyoruz. Allah bizim elimizle bu olayı değiştirmeyi bizlere nasip etsin. Biz sadece seyretmek değil, gerçekten Allah bizi buna memur etsin. Biz bunu istiyoruz.” şeklinde ifade etti.

Geçenlerde HAMAS tarafından kabul edilen ateşkes anlaşması maddelerini çiğneyen siyonistlerin Refah’a yaptığı saldırılara ilişkin ifadelerini aktaran Ceylan, “Özellikle israil, bir yandan ateşkes görüşmeleri devam ederken bir sabah bakıyoruz ki Refah Sınır Kapısını kuşatmış durumda. Orada zaten yeterli sayıda olmayan, az sayıda olan insani yardımların girişlerini de durdurmuş durumdadır. Bu konuda gerçekten bizleri çok üzdü ve bunun aslında bugün dünyada hâkim hem siyasi hem ekonomik düzenin çöktüğünü gösteriyor.” dedi.

“Dünyadaki adalet sistemine, Birleşmiş Milletler'e güvendiğimiz için bu katliamlarla karşı karşıyayız”

Ceylan, 1967'den beri işgal çetesinin yapıp ettikleri hep yanına kaldığına ve bu katliamlarla daha çok cesaretlendiğine dikkat çekerek, “1967'den beri israilin yapıp ettikleri hep yanında kaldı. Bu katliamlarla daha çok cesaret alıyor ve suç işlemeye teşvik ediyor. Dünyadaki adalet sistemine güvendiğimiz için, siyasi olarak da Birleşmiş Milletler'e güvendiğimiz için, ekonomik olarak İslam ülkeleri kapitalist düzene güvendikleri için bu durumlarla karşı karşıyayız. Bu sistem hem siyasi hem ekonomik hem de hukuki anlamda çökmüş durumdadır. Çünkü 1967'den beri israilin yapıp ettikleri hep yanına kalmıştır. Bu onu daha çok cesaretlendiriyor daha çok suç işlemeye teşvik ediyor. Bugün Gazze’deki kardeşlerimizin, Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntılara hep birlikte şahitlik ediyoruz. Dolayısıyla ümmetin artık gerçekten kendi içinde kendi ekonomisi kendi siyasi ve kendi hukuk sistemini barındıran bir sistem kurması gerekiyor. Bunun yanında İslam İşbirliği Teşkilatının çok daha aktif, aldığı kararları uygulayan bir noktaya getirmesi gerekiyor.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha