İşgalci ABD Başkanı Joe Biden’ın Siyonist rejimin Refah’a kara saldırısına tepki göstermesinin ardından, Ben-Gvir, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hamas Biden’ı seviyor." ifadesini kullandı.

İşgalcilerin ana muhalefet lideri Yair Lapid de X platformundan yaptığı açıklamada Ben-Gvir’in paylaşımına tepki verdi.

Lapid, "Netanyahu bugün Ben Gvir'i (kabineden) kovmazsa, ordudaki her askeri ve israildeki her vatandaşı tehlikeye atar." ifadelerine yer verdi.

ABD yönetimi, "Refah kentinde sivillerin hayatının tehlikeye girebileceği endişesiyle" siyonist rejime "mühimmat transferini askıya almıştı.

ABD Başkanı Biden, CNN kanalına verdiği röportajda yönetiminin geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların siyonist rejime sevkiyatını durdurmasına ilişkin konuşmuş, "Gazze'deki siviller bu bombaların sonucunda ve (israilin) sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü" yorumunu yaparak Filistinli sivillerin öldürülmesinde Amerikan üretimi bombaların kullanıldığını kabul etmişti.

Daha önce de birçok kez siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına girişmemesi konusunda uyardığını belirten Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim" diye konuşmuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha