OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencileri, Filistin halkına yönelik geçmişte olduğu gibi bugün de onların yaşam hakkını ve özgürlüklerini ortadan kaldıran şiddet, baskı ve saldırı eylemlerini protesto etmek için bir araya geldi. Eylem, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve uluslararası toplumu bu meseleye duyarlı olmaya çağırmak için gerçekleştirildi. 

OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencileri, barışçıl bir şekilde Filistin halkının maruz kaldığı haksızlıkları ve işgalci siyonistlerin keyfi uygulamalarının yansıması olan, hafızalara kazınan fotoğraflar sergiledi.  

OSTİM Merkez Camii'nde Cuma namazının ardından Filistin’deki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. ABD'deki Princeton Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi'ndeki öğrencilerle çevrim içi eş zamanlı bağlantı kuruldu. Ardından OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından Türkçe, İngilizce ve Arapça bildiri okundu.  

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, "Siyonist bir yapı ki ona devlet demek de mümkün değil, on binlerce insanı 1947 yılından beri çok büyük bir zulme tabii tutuyor, insanları öldürüyor; bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlıları hiç ayırt etmeden öldürüyor. Bir sığınmacı olarak geldiği toprakları, tamamı ile kolonize edip, eyleme geçirip, bugün de orada kalan son insanları da bir katliama tabii tutuyorlar, bu zulme karşı burada bir araya gelen bütün insanlarımızı üniversitemiz adına tebrik ediyorum. Bu organizasyonu yapan öğrencilerimiz, bu konuya duyarlılık gösterdikleri için onlara teşekkür ediyorum.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Bildiride ise şu ifadelere yer verildi: “Biz OSTİM Teknik Üniversitesi’nin öğrencileriyiz, Elimizi dünyanın tüm özgür insanlarının eline koyuyoruz. Uyuyan dünyanın vicdanını uyandırmak için tüm gücümüzle bağırıyoruz: Çocuk, insan, Filistin ve Gazze adına duruşumuzu ilan ediyoruz. Tüm üniversite öğrencilerini ve çalışanlarını, adaletsizliğin ve saldırganlığın kanını durdurmaya çalışanları çağırıyoruz. Doğu ve Batı'daki özgür üniversite öğrencileriyle dayanışmamızı teyit ediyor. Onlara Gazze'de olup bitenlerin bariz insan hakları ihlali ve uluslararası toplumun utanç verici sessizliği açısından gerçek resmini aktarma çabalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu nedenle özgür üniversitelerin saflarına katılmaya karar verdik ve Allah adına başlıyoruz.” 

Etkinlik 21.30'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. (İLKHA)

Kaynak: ilkha