Sağlık Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi Meydanı üzerinden Atatürk stadyumunda son buldu.

Burada Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı antronerler eşliğinde fiziksel aktiviteler gerçekleştirildi.

Etkinlik boyunca “Sağlığın İçin ve Kansere İnat Hareket Et” şeklinde sloganlar atıldı.

 İl Sağlık Müdürlüğü, dünya genelinde sağlığın korunması ve geliştirilmesi adına her yıl kutlanan "10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Günü" kapsamında önemli bir açıklama yaptı. Müdürlük, bulaşıcı olmayan hastalıkların azaltılmasında fiziksel aktivitenin rolüne dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği "Sağlık için Hareket Et Günü"nün amacının, tütün kullanımı, fiziksel hareketsizlik, sağlıksız beslenme gibi risk faktörlerinin azaltılması olduğu vurgulandı. Bu risk faktörlerinin, kalp ve akciğer hastalıkları, kanserler ve diyabet gibi bulaşıcı olmayan hastalıklara yol açtığı belirtildi.

Müdürlük yetkilileri, düzenli fiziksel aktivitenin, bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde ve sağlığın korunmasında kritik bir rol oynadığını ifade etti. Özellikle obezite, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde fiziksel aktivitenin öneminin altı çizildi.

Açıklamada ayrıca, toplumda fiziksel aktivitenin artırılması için hükümetler, kurumlar, kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğinin gerekliliği vurgulandı. Her yaş ve cinsiyetten bireyler için günlük 30-60 dakikalık orta yoğunlukta fiziksel aktivitenin, sağlığın korunması ve hastalıkların önlenmesinde etkili bir araç olduğuna dikkat çekildi.

Müdürlük, bu önemli günde Siirt'teki vatandaşları ve sağlık çalışanlarını, fiziksel aktiviteye teşvik etmek ve sağlıklı yaşam bilincini artırmak için çeşitli etkinliklere katılmaya davet etti. Bu etkinliklerin, hareketli yaşam ve sağlığın önemi üzerine farkındalığı artıracağına inanıldığı belirtildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha