Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği coşkuyla kutlanırken, etkinliğe katılan çocuklar duygularını paylaştı.

21 Nisan Pazar günü Batman Mewlid etkinliğine; çeşitli il ve ilçelerden aileleri ile birlikte katılan çocuklar İLKHA mikrofonuna konuşarak duygularını anlattı.

"Peygamber efendimizi çok seviyorum ve O'nu örnek almaya çalışıyorum"

Muhammed Yusuf Çelik

Şanlı peygamberin doğuşunun kutlandığı bir alana ailesiyle beraber geldiklerini ifade eden Muhammed Yusuf Çelik, "Her yıl nisan ayında insanlar bir araya toplanıyor. Annem, babam ve ailemler beraber kalabalık bir şekilde mevlid alanına geldik. Şu anda çok mutluyum. Burası çok güzel. Peygamberimizin kutlu doğumu için buradayız. Peygamber efendimizi çok seviyorum ve onu örnek almaya çalışıyorum. O'nun gibi bir dünyaya hiç gelmedi ve gelmeyecekte. Müslüman için peygamberimiz çok değerlidir. O'da bizleri çok seviyor. Malım, canım her şeyim peygamber efendimize feda olsun."

"İyi ki Allah O'nu bize gönderdi"

Asel Bal

Kutlu doğum etkinline katılmaktan şeref duyduğunu belirten Asel Bal, "Buraya insanları bütün cahiliye devrinden aydınlık bir döneme sokan güzel Peygamberimizin doğum gününü kutlamak için buraya geldik. İyi ki Allah O'nu bize gönderdi. Yoksa bizler doğru yolu bulamazdık. Böyle şerefli bir insanın doğumunu kutlamak için buraya geldiğim için şeref duyuyorum." ifadelerini kullandı.

"Herkes tevhide bayraklarını sallıyor"

Yusuf Yıldız

Yusuf Yıldız ise şunları söyledi: "Peygamber efendimizin doğum günü olduğu için buraya geldik. Burada herkes tevhide bayrakları sallıyor, ilahiler okunuyor, salavatlar çekiliyor ve Gazze için çok hüzünlüyüm. Kahrolsun israil."

"Etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun"

Emir Bayram

Kutlu doğum etkinliklerinin her zaman yapılması gerektiğini ifade eden Emir Bayram, "Bu tür etkinlikleri çok beğeniyorum. Bundan dolayı her zaman düzenlenmesini istiyorum. Bu güzel etkinliği düzenleyenler Allah razı ve yardımcı olsun. Herkesin böyle güzel etkinliklere katılmasını isterim." dedi.

"Bugün bizim için büyük bir gündür"

Yusuf Sever

Babasıyla beraber kutlu doğum etkinliğine geldiğini söyleyen Yusuf Sever, "Bugün Peygamber efendimizin doğduğu kutlu gündür. Bugün bizim için büyük bir gündür. Hatta bizim için bayram gibidir. Her kesin bildiği bir gündür. Her kesimden millet burada. Şanlıurfa'dan, İstanbul'da, Adana'dan ve her yerden arabayla, otobüsle ve uçakla gelen var. Burası çok güzel ve çok heyecanlıyım. Burada ilahiler okunuyor. Mevlid okunuyor. Kur'an'ı Kerim okunup anlamını söylüyorlar." şeklinde konuştu.

Mevlid alanına aileleriyle gelen Peygamber aşığı minik çocuklar Peygamber efendimize olan sevgi ve muhabbetlerini dile getirdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha