Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından, ABD'de Gazze'ye destek için yürüyüşü yapan öğrencilere ve akademisyenlere karşı uygulanan polis şiddetini protesto etmek ve baskılara maruz kalan öğrencilere ve akademisyenlere destek olmak için üniversite kampüsünde bir açıklama ve yürüyüş düzenlendi.

Etkinliğe, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Raşit Yıldız, öğrenci, akademisyen ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

ABD başta olmak üzere dünya genelinde Gazze'deki katliamı protesto eden öğrencilerin yanında olduklarını söyleyen Öğrenci Toplulukları Temsilcisi öğrenciler tarafından açıklama yapıldı.

Açıklama hem Türkçe hem de İngilizce okundu.

Basın açıklamasını Türkçe okuyan öğrenci Semanur Kaplan, 1948 yılından bugüne vahşice katledilen Filistinlinin öldürüldüğünü ve Aksa Tufanı tarihi 7 Ekim 2023 itibarıyla soykırım bir utanç tablosu halini aldığını ifade etti.

Gazzelilerin çığlıklarına kulak veren ABD'nin Emerson Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını belirten Kaplan, "Geçtiğimiz hafta ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan israil karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. ABD’de onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek, eylemlere katılan, sesini yükselten herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Bizler de vicdan sahibi her bir genç gibi Gazze'de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz SAYSTOP eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi haykırıyoruz. Gazzelilerin çığlıklarına kulak veren ABD'nin Emerson Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor, 81 ilimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimizi ve akademisyenlerimizi israil barbarlığına karşı durmaya davet ediyoruz. SAYSTOP eylemlerimize ses vermeye her kesimi davet ediyoruz." şeklinde ifade etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha