Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “KÖYDES Projesi ile 2023 yılında 3 milyar 800 bin TL’lik yatırım yaptık. 2024 yılı için ise 6,9 milyar TL ödenek ayırdıklarını açıkladı.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan ve ülkemizdeki kırsal altyapının desteklemesi adına hayata geçirilen KÖYDES Projesiyle 2005 yılından bugüne kadar köylere 23 milyar 741 milyon 180 bin liralık yatırım yapıldı.

KÖYDES kapsamında, içme suyu bulunmayan veya yetersiz olan köylerin yeterli ve sağlıklı içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının standardının yükseltilmesi, küçük ölçekli sulama altyapısının geliştirilmesi ve bu sayede köylerde hayat kalitesinin artırılarak ekonomik ve sosyal yönden gelişmeleri sağlanıyor.

“5 BİN KÖYE İÇME SUYU TESİSİ KAZANDIRDIK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, proje kapsamında içme suyu bulunmayan 5 bin 697 köy ve bağlı yerleşime içme suyu tesisi kazandırdıklarını, içme suyu yetersiz olan 72 bin 212 köy ve bağlı yerleşim yerlerinin içme suyu tesislerini de yenilediklerini bildirdi.

Editör: Oğuz Bilir