Arıcak ilçesine 6 kilometre uzaklıkta olan Erbağı (Merzil) Köyü, akan dere ve suları ile meşhur bir köy.

Su bakımından doğal kaynaklara sahip olan köydeki sular ise sadece sulamada kullanılıyor.

Merzil Suyu'nun ana kaynağı dağlar arasında büyük bir taşın altından çıkıyor.

Etrafındaki bir çok kayalık ve oluklardan da sular fışkırıyor.

Suların birleşmesi ile büyük bir dereye dönüşen su, adeta bir görsel şölen oluşturuyor.

"Herkesin gelip görmesi gereken bir yerdir"

Mehmet Ali Yıldız

Erbağı Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Yıldız, Merzil Suyu'nun köylüler dışında hiç kimse tarafından bilinmediğini ve ziyaretçilerinin olmadığını belirterek şunları dile getirdi:

"Burası Erbağ Köyü'nün su gözesidir. Bana göre burası saklı bir cennettir. Bir doğa harikasıdır. Her ne kadar keşfedilmese ve insanlar tarafından bilinmese de var. Sizin de gördüğünüz gibi suyumuz kayalığın altından doğal ve berrak bir şekilde akıyor. Suyumuz kışın daha ılıman, yazın da daha bir soğuk hal alıyor. Yazın soğuk ve buz gibi yerler için hani derler ya 'karpuz attığın zaman çatlar' gerçekten de suyumuz öyledir. Herkesin gelip görmesi gereken bir yerdir. Bunun olması içinde başta ulaşımın olması gerekiyor. Burayı ziyaret edebilmek için rahat bir ortamın yapılması gerekiyor. Muhtar olarak buranın tanıtımı için ve altyapısı için elimden geleni yapacağım. Yerli turizme kazandıracağım. Keşfedilmemiş desek doğru olmaz, köylülerimiz biliyor ama ulusal anlamda burayı kimse bilmiyor. Buradaki su sadece sulama işlerinde kullanılıyor. Yazın sonunda biraz azalıyor ama sürekli akıyor. Bizim köyümüzde kimse suyunu dolaba atmaz."

Muhtar Yıldız, buranın tanıtımı ve alt yapısının yapılması için yetkililerden gerekli ilgi ve alakayı beklediğini sözlerine ekledi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha