Adıyaman il genelinde tüm cami ve mescitlerde ihya edilen Kadir Gecesi, kılınan teravih, tesbih namazı ve İslam ümmeti ve özelde Filistinli Müslümanlar için yapılan dualarla ihya edildi.

Camilerin tıklım tıklım dolduğu gecede okunan Kur'an-ı Kerim, mevlid-i şerif ve okunan ilahi, ezgilerle gece coşkulu bir şekilde ihya edildi.

Camiye gelen vatandaşlar, Filistin ve İslam ümmeti için dua etti. 

"Rabbim be gece hürmetine Filistin'e yardım etsin"

Camiye gelen vatandaşlardan Abdurahman Gül, "Kadir Gecesi, bütün Müslümanlar için mübarek olsun. Allah bütün Müslümanlara birlik beraberlik versin. Rabbim bu mübarek gecede Filistin halkının yardımcısı olsun. İsrail ve destekçilerini kahr-u perişan etsin. Müslümanların güçlü ve kuvvetli olması için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Rabbim o birlik ve beraberliği versin." dedi.

"Rabbim Amerika ve israili kahretsin"

Kadir Gecesi'ni idrak etmek için camiye gelen vatandaşlardan Nusret Gürbüz, "Bu gece, İslam alemine hayırlı, uğurlu olsun. Cenab-ı Allah bütün kaza ve belalardan  korusun. Rabbim Amerika ve israili kahr-u perişan etsin, Müslümanları kaza ve belalardan korusun. Rabbim İslam ümmetine birlik ve beraberlik versin." ifadelerini kullandı.

"Filistinli Müslüman kardeşlerimize Rabbim bu gece hürmetine yardım etsin"

Geceyi idrak etmek için camiye gelen vatandaşlardan Necdet Gürler, "Bu gece hürmetine bütün Müslümanların hayırlı bir ömür sürmesini diliyorum. Gazze'de, Doğu Türkistan'da zulüm gören Müslüman kardeşlerimize Rabbim bu gece hürmetine yardım etsin, onları tez zamanda o zulümden kurtarsın. Tüm Müslümanların Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyorum."  şeklinde konuştu.

"Allah israilin belasını versin"

Cami cemaatinden Abuzer Çerçi, "Gazze'de yaşananlardan dolayı Allah israilin belasını versin. Kadir Gecesi, İslam alemi için bir umut olsun. O kardeşlerimiz inşallah zulümden kurtulur, özgürlüğüne kavuşur." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha