Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Elazığ, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yurt genelinde toz taşınımı bekleniyor.

Hafta sonu ülke geneli yağışlı geçecek. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, Batı Akdeniz ve Ege'nin iç kesimleri, Marmara'nın güneydoğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olması bekleniyor.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak özere ülkenin büyük bölümü yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi.

İstanbul'da bugün saat 18.00'dan itibaren aralıklı sağanak bekleniyor. Yağışın pazar günü sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Etkili olması beklenen yağışlı sistem nedeniyle rüzgarın da belli aralıklarla fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. (İLKHA) 

Kaynak: ilkha