Norveç, İskoçya ve İrlanda hükümetleri, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) fon sağlamaya devam edeceklerini duyurdu.

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, "X" platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, "İskoç hükümeti, UNRWA'ya sağlanan yardımı durdurmayacak veya geri çekmeyecek." dedi.

Yardımların Gazze sakinlerine ulaşmasını sağlamaya devam etmenin gerekliliğini vurgulayan Yusuf, " Daha önce maddi kısıtlamalarımız dahilinde elimizden geleni yaptık. Her zaman elimizden geldiğince daha fazlasını yapmaya çalışacağız ve başkalarını da Gazze halkına yardım sağlamaya devam etmeye teşvik edeceğiz." dedi.

İrlanda Dışişleri Bakanı Michael Martin ise ülkesinin, "UNRWA'nın Gazze Şeridi'nde yürüttüğü hayati çalışmalara fon sağlamayı bırakma niyetinde olmadığını" duyurdu.

Martin, "X" platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda ülkesinin "geçen yıl UNRWA'ya 18 milyon euro sağladığını, bu yıl da ajansa desteğini sürdüreceğini" söyledi.

Martin, UNRWA'nın, son 4 ayda 100'den fazla çalışanının Gazze'de katledildiğini hatırlatarak, kurumun 2,3 milyon kişiye hayat kurtaran yardım sağladığını vurguladı.

Norveç'in Filistin Temsilciliği, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) destek vermeye devam edileceğini açıkladı.

Norveç'in Filistin Temsilciliği de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, UNRWA'ya destek vermeye devam edileceğini belirterek, Filistin'in, uluslararası desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

Temsilcilik, diğer ülkelerin de Filistin'e UNRWA yoluyla destek vermeleri için çağrı yaptı.

Önceki gün İşigalci rejimin, UNRWA çalışanlarının geçen 7 Ekim'deki Aksa Tufanı harakatına katıldığı yönündeki iddialarının ardından 10 ülke, Gazze Şeridi'ndeki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) sağlanan fonun askıya alındığını duyurmuştu.

İşgalin bahanesini ilk olarak ABD kabul etti ve bunu Almanya, Avustralya, Kanada, Finlandiya, İtalya, İsviçre, Hollanda, İngiltere ve Fransa izledi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha