Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Yenikapı Mitin Alanı'nda her yaştan binlerce kişinin katılımıyla "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi programı coşkuyla gerçekleştirildi.

Farklı İslam ülkelerinden alim, kanaat önderi ve siyasi parti yetkililerinin katılım sağladığı programda İLKHA muhabirine konuşan HAMAS Yetkililerinden Macit Ebu'l Hasan, Filistin'in özgürlüğü için tek çarenin direniş olduğunu söylerken Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri ise ümmetin alimlerinin Filistin ve Mescid-i Aksa'yı desteklemek için ümmete öncülük etmeleri gerektiğini ifade etti.

"Filistin'i özgürleştirmenin tek yolu direniştir"

Gazze'de devam eden direniş ile ilgili konuşan HAMAS Yetkililerinden Macit Ebu'l Hasan, "Bugün, İslami Direniş Hareketi HAMAS'ın heyeti, Gazze Şeridi'ndeki halkımızı hedef alan canice saldırılara yönelik ateşkes müzakereleri için Mısır'da bulunmaktadır. Ümmetimizi ve halkımızı temin ederiz ki Hamas, Filistin davasına hizmet eden, halkımıza hizmet eden ve direnişe hizmet eden ne varsa onu yapacaktır. Hiçbir talepten taviz vermeyeceğiz! Halkımızın temel talebi ateşkes… Gazze Şeridi'ndeki halkımıza yönelik bu barbarca ve canice savaşın durdurulması, Gazze Şeridi'nden tam ve eksiksiz bir şekilde çekilme ve takas sürecinin mümkün olan en kısa sürede, kapsamlı ve eksiksiz bir şekilde, herhangi bir kısıtlama veya koşul olmaksızın yürütülmesidir. Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkı, Mescid-i Aksa'nın kurtarılması olan Filistin'in kurtuluşunu dört gözle beklerken, sabırlı ve tahammüllüdür. Tüm dünyanın bu suçlu düşmana karşı gücünü ve kudretini gördüğü yiğit direnişimizin, davamız ve halkımız için güçlenme yolu olduğunu vurguluyor, direniş yolunun Filistin'i özgürleştirmenin tek yolu olduğuna inanıyoruz. Filistin'i özgürleştirmenin tek yolu direniştir. Bu cani düşmana yardım eden Avrupa ve Amerika, halkımıza muzaffer olduğumuzu ve yüce Allah'ın yardımıyla Filistin halkının zaferi ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için doğru yolda olduğumuzu vurguluyoruz." dedi.

"Alimler halkı Mescid-i Aksa'yı desteklemeye çağırmalı"

Filistin ve Mescid-i Aksa için alimlere büyük görev düştüğünü vurgulayan Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, "Hiç şüphe yok ki alimlerin, liderlerin ve davetçilerin rolü büyüktür, ümmete rehberlik etmeli, onları motive etmeli ve onları mazlumları desteklemeye, Mescid-i Aksa'yı ve Allah Resulünün miraca çıktığı mekânı desteklemeye çağırmalıdırlar. Bu büyük buluşma, bunu düzenleyenlerin Allah Resulünü sevdiklerini, ümmeti birleştirmeye ve İslam'ı, kutsal mekânlarını ve Allah Resulünü desteklemek üzere bir araya getirmeye çalıştıklarını göstermektedir." diye konuştu.

"Ümmet Gazze'deki mücahitleri desteklemeli"

Tekruri, "Bugün, mücahitlerin lideri olan Hazreti Muhammed'in veladetini kutluyoruz. Bugün ümmetin gençleri O'nun izinden gidiyor, onun cihad, izzet ve insanlık için rahmet yolunu takip ediyor, zalimlerle yüzleşiyor. Allah Teala'nın buyurduğu gibi 'sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın' şiarınca Gazze'deki mücahitler gaspçı işgalcinin karşısında peygamberimizin izinden gidip cihad ilan ediyorlar. Tüm ümmet onları desteklemelidir. Ümmetin âlimleri teşvik etmek, aydınlatmak, öğretmek ve saflara öncülük etmek için hareket etmeli ve 'biz de senin izindeyiz Ya Resulullah!' demeli." şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimizin doğumunu kutlamak adına her yıl Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından davet edildikleri için vakıf yetkililerine teşekkür eden Tekruri, Allah'ın izniyle Allah Resulünün izinden giderek O'nun cihadıyla ümmet tekrar aydınlığa kavuşacağını ifade etti.

"Ulema, Filistin ve ezilen halklar için İslam dünyasını harekete geçirmeli"

Gerçekleşen Mevlid-i Nebi buluşmasının Peygamber Efendimize olan sevgiden kaynaklandığını belirten Mısır İnşa ve Kalkınma Partisi Yüksek Şura Üyesi İslam Ğamri, "Filistin'deki ve Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerimiz soykırıma ve katliamlara maruz kalmaktadır, bu nedenle Allah'ın elçisini ve Allah'ın Resulünü seven ulema, İslam dünyasını harekete geçirmeli ve onları Filistin'e, Aksa'ya, Gazze'ye destek vermek, tüm mazlum ve ezilen halklar için görevlerini yapmaya çağırmalıdır." dedi.

"Bu buluşma, Filistin direnişiyle bir dayanışmanın göstergesidir"

Düzenlenen Mevlid-i Nebi programıyla ilgili konuşan İslami Cihad Lübnan Sorumlusu İhsan Ataya ise şu ifadeleri kullandı:

"Peygamber Efendimizi anma etkinliği, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkıyla, Gazze'deki, Batı Şeria'daki ve genel olarak Filistin'deki Filistin direnişiyle bir dayanışma göstergesidir. Bu, Filistin'e sempati duyan ve 'Filistin benim kalbimde yaşıyor' diyen, Türkiye Halkının asaletini gösteriyor. Bu sahne, bugün ve her gün Filistin'de müşahede ettiğiniz gibi Filistin davası ve kutsal mekanlar tüm dünyanın ve ümmetin davasıdır. Türkiye'nin bu ümmetin bir parçası olduğunu vurguluyoruz." (İLKHA)

Kaynak: ilkha