Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla İstanbul Yenikapı'da "Mevlid-i Nebi" etkinliği düzenledi.

Etkinlikte Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca, bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına Allah'a hamd, Hazreti Muhammed'e selat ve selam ile başlayan Göktaş, "Biz, seni bütün insanlık için sadece bir rahmet olarak gönderdik." ayetini hatırlattı.

Bu ayetin, Hazreti Muhammed'in merhamet yönüne işaret ettiğini belirten Göktaş,  bundan birkaç ayet önce ise "And olsun ki, Tevrat'tan sonra Zebur'da da yeryüzüne ancak iyi kullarımın mirasçı olduğunu yazmıştık." ayetinin buyrulduğunu hatırlattı. Göktaş, bu ayetin de cihada işaret ettiğini kaydetti.

Hazreti Muhammed'in ordusuyla, Mekke'yi fethetmeye gitti anı anlatan Göktaş Hoca,  şöyle devam etti:

"Hatırlayın Efendimizi, Mekke'yi fethetmeye gidiyordu ama rahmetle gidiyordu. Bir kişi dahi ölmesin istiyordu. Kâfir bile ölmesin diye gidiyor ama orası fethedilecek. Yolda giderken hatırlayın, Sahabi anlatıyor: İslam ordusu Mekke'yi fethetmeye gittiğinde o Mekke Medine arası hiç öyle bir mübarek ordu görmemişti. Yalnız bir nokta dikkatimi çekti diyor sahabi; Allah'ın resulünün ordusu dümdüz gidiyordu ama bir yere varınca zikzak çizdiler. O yere vardığımızda sahabe Süreka, elinde mızrakla duruyordu. Ve orduyu yönlendiriyor, zikzak çizdiriyordu. Eğilip baktığımda yerde bir köpek yatıyor ve yavrularını emziriyordu. Meğer İslam ordusu oraya vardığında o köpek ezilme korkusuyla endişelenmiş. Bunu gören Allah Resulü, Süreka'ya emretmiş ve 'Dikkat edin bu köpek yavrularının ağzı, anne köpeğin memelerinden ayrılmayacak!' diyor."

Göktaş Hoca, "Onun için rahmet, kılıçla beraberdir. Kılıcın olmadığı yerde rahmet yoktur, uyuzluk vardır. Özellikle merhamet kılıçla olduğu zaman geçerlidir." diye ekledi.

Kur'an-ı Kerim'in 4 yerinde Muhammed isminin geçtiğini ve bu 4 ayette de cihada işaret edildiğini vurgulayan Göktaş Hoca, Hazreti Muhammed'in özelikle Müslümanlara cihatta örnek olduğunu kaydetti.

"Eğer biz yüz çevirirsek, cihattan kaçarsak Allah yerimize başkalarını getirir"

Göktaş Hoca, "Üsve-i Hasene (En güzel örnek) nerede geçiyorsa Kur'an'da orda cihat vardır. Bu peygamber cihat ile geldi, cihat için geldi. Onun ümmeti de ona ayak uydurmak zorundadır. Ona inananlar cihat peygamberine ayak uydurmak zorundadır. Uymazsa Allah uyarıyor: 'Eğer O’ndan yüz çevirecek olursanız, yerinize başka bir toplum getirir de onlar sizin gibi olmazlar.' Bunu, sahabiye söylüyor Allah, böyle uyurıyor. Hatta sahabe şaşırıyor. 'Dönecek miyiz yolumuzdan' diyor. Büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Allah bizim yerimize başkalarını getirebilir. Allah hep bizimle birlikte olmaya mecbur değildir. Eğer biz yüz çevirirsek, cihattan kaçarsak Allah yerimize başkalarını getirir." diye konuştu.

"İstanbul, depremden daha büyük bir felaket ile karşı karşıyadır"

İstanbul'un, "Aziz İstanbul" olarak nitelendirildiğini aktaran ve bunun sebeplerini anlatan Göktaş Hoca, şöyle devam etti.

"İstanbul'u ne köprüleri ne tünelleri ne gökdelenleri aziz yaptı. İstanbul'u aziz yapan sahabe-i kiramdır, Ebu Eyyüb el-Ensari'dir, İslam'dır, camileridir, kubbeleridir. Bir de bütün ümmetin kalbini buraya bağlamasıdır.

İstanbul büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Deprem mi? Depremden daha büyük bir felaket ile karşı karşıyadır İstanbul. Ey Fatih'in, Selahaddin Eyyubi'nin çocukları! Bu tehlikeye dikkat edin. Allah İslam'ın temsilciliğini bizden alır başka yerlere götürür.

Dünyaya bakın, Gazze'ye bakın. Bugün, başımızı yere eğiyoruz. Türkiye, İstanbul bu kadar olmamalıydı. Amerika'daki üniversiteler kadar olmalıydık. Avrupa'daki üniversiteler kadar olamadık. Oradaki üniversiteler, yürüyüşler yaptılar, boykotlar yaptılar. Şimdi açlık grevi yaptılar. Hepsi de tutuklanıyor teker teker.

Büyük üniversitelerin bulunduğu İstanbul, uyan! Vallahi büyük bir tehlike ile karşı karşıyasın. Allah senin izzetini alabilir.

Onun için üniversitelere sesleniyoruz. Bu yetmez. On binlerce çocuk kadın katledildi ve daha katlediliyor. Onun için ayağa kalkın ey İstanbul'daki üniversiteler. Gazze için ayağa kalkın."

"Ey taraftarlar, siz o Peygamberin ümmeti değil misiniz?"

Futbol takımlarına ve taraftarları da seslenen Göktaş Hoca, "Buradan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'a sesleniyorum. Dünya çapında taraftarlarınız var. Taraftarlarına sesleniyorum. Bir hakem hata yaptığında statlar ayağa kalkıyor. Şu çocuklar için yapacağınız bir şey yok mu? Bir gözyaşı, atacağınız bir slogan yok mu? Ne kadar takım varsa, Allah bunun hesabını soracak. En küçük şeyde ayaklanıyorsunuz. Allah için yaşananları görmüyor musunuz? Ey taraftarlar, siz o peygamberin ümmeti değil misiniz? İnanıyoruz ki onun ümmetiniz; o halde bunun gereğini yapın." diye konuştu.

Göktaş Hoca, "Ey hocalar, şeyhler, akademisyenler… Yalvarıyoruz, madem bu kadar gücünüz var, meydanları, cenaze namazlarını dolduruyor bir de Gazze için ayağa kalkın. Gelin burada konuşun, sizi görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha