Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, yaptığı açıklamada yardımın sürdürülebilir bir şekilde ulaştırılmaması halinde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki kıtlık kabusunun devam edeceğini söyledi.

Sevabite,  "Halkımızın Gazze'ye karadan, havadan ve denizden yardım getirmesi gerekiyor ve getirilen yardımlar ihtiyacın yüzde 5'ini geçmiyor. Yanlış hava saldırısı sonucu şehitlerin düşmesi sonucu büyük acı içindeyiz ve dünya ülkelerini Gazze Şeridi'ne hava, kara ve deniz yoluyla mal ve yardımları uygun ve doğru yollarla getirmeye çağırıyoruz." dedi.

Filistin halkının, kuşatmayı ve savaşı reddeden ve Gazze'deki Siyonist kuşatmayı kırma çabalarını gösteren uluslararası çabaları takdir ettiğini ve değer verdiklerini belirten Sevabite, bunun arttırılması çağrısında bulundu.

Sevabite, Gazze ile sınır kapılarının kapatılması suçunu güçlü bir şekilde kınadıklarını, işgalin Filistin-Mısır sınır kapısında kendi iradesini dayatmaya yönelik tedbirlerinin aşılması çağrısında bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha