Euro-Med, yaptığı açıklamada, UAD'nin işgalci rejime yönelik, "Gazze Şeridi'nde ihtiyati tedbirlerin derhal ve etkili bir şekilde uygulanması gerektiğine" ilişkin kararının üzerinden 4 hafta geçtiğini hatırlattı.

UAD'nin bu kararına rağmen işgalci siyonist rejimin 4 hafta içinde "Gazze Şeridi'nde soykırım suçunu sürdürdüğü" yönünde 6 temel gösterge izlediklerini belirten Euro-Med, "Bu göstergeler arasında Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik toplu katliamların devam etmesi, evlerin, tesislerin ve altyapının yok edilmesi de dahil olmak üzere fiili yıkım, Gazze sakinlerine kasıtlı olarak ciddi fiziksel ve psikolojik zarar verilmesi ve sakinlerin kasıtlı olarak sefil yaşam koşullarına maruz bırakılması yer alıyor." dedi.

Euro-Med, işgalin bu 4 haftalık süre içinde ayrıca insani yardım girişlerini engellediğini, Filistinli ailelerde doğumun engellenmesine yönelik önlemleri dayattığını, işgal yetkililerinin soykırım suçunun işlenmesini artırmaya yönelik resmi ve aleni kışkırtıcı ifadeler kullandığına dikkat çekti.

Gözlemevi, "UAD'nin kararının yayınlanmasından bu yana yaklaşık 5 bin 119 kişinin yaralanmasına ek olarak, 1.306'sı çocuk ve 807 kadın olmak üzere 3 bin 847'den fazla Filistinlinin katledildiğinin" belgelendiğini bildirdi.

Euro-Med, işgalci "israilin Gazze Şeridi'nin tamamında soykırım suçunu işleyerek uluslararası hukuku ihlal etmeye devam ettiğini" kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha