Balkhi, bugün yaptığı açıklamada, "Gazze'de yaşayanların tamamı hayal edilemeyecek şiddet ve yıkıcı kayıplarla karşı karşıya ve artık kaçacak yerleri yok." dedi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) sağlanan finansmanın askıya alınmasının Gazze Şeridi sakinleri için daha feci sonuçlara yol açacağını vurgulayan Balkhi, UNRWA'nın tam kapasiteyle çalışamaması durumunda "ortaya çıkabilecek kritik boşlukları Dünya Sağlık Örgütü dahil hiçbir kurumun dolduramayacağını" kaydetti.

UNRWA'nın faaliyetlerinin Lübnan, Ürdün ve Suriye'deki Filistinlileri de kapsadığı için finansmanın azaltılmasının ciddi sonuçları olduğuna dikkat çeken Balkhi, Dünya Gıda Programı'nın Gazze'nin kuzeyine gıda dağıtımını durdurma yönündeki son duyurusunun "oradaki durumun daha da kötüleşeceği" anlamına geldiğini bildirdi.

Balkhi, Dünya Gıda Programı'nın yardımları durdurmasının, başta çocuklar ve hamile kadınlar olmak üzere yüz binlerce insanı akut yetersiz beslenme, hastalık ve ölümle sonuçlanan olaylara maruz bırakacağını kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha