Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, başta Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği, Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr.Nevvaf Tekruri, Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, HÜDA PAR Genel Başkanı Vekili İshak Sağlam, alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve on binlerce Peygamber sevdalısı katıldı.

Mevlid-i Nebi etkinliği öncesinde, etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Peygamber âşıkları, saatler öncesinden etkinlik alanına gelmeye başladı.

Peygamber âşıkları, alana ücretsiz seferler düzenledi

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Vakıf tarafından kentin farklı noktalarından alana ücretsiz seferler düzenlendi. Yoğunluğun oluşmaması nedeniyle alan dışında araçlardan inen vatandaşlar, alana yaya olarak geldi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte Muhammed-i âşıklar, polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildi. Peygamber Sevdalıları tertip komitesi görevlileri de alan içinde ve dışında hazır bulundu.

Etkinlik esnasında izdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler için alana ayrı giriş kapıları konuldu. Burada görevliler tarafından vatandaşların alana rahat bir şekilde girişleri sağlandı.

Seyyar baz istasyonlarının yerleştirildiği etkinlik alanına kalabalık nedeniyle dev bir ekran da kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından alanda kurulan çadırlarda kermesler açıldı.

Alanda sağlık sorunları içinse sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında ambulans, doktor ve çok sayıda sağlık personeli hazır bulundu. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Dr. Nevaf Tekruri: Meydanlardaki gösterilerinize devam edin

Etkinlik Doç. Dr. Rıfat Ablay'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti.

Etkinliğin selamlama konuşmasını Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri gerçekleştirdi.

Dr. Tekruri, konuşmasında "Evet kardeşlerim, sizlere şu müjdeyi veriyorum. Gazze'deki mücahit kardeşlerimizin yenmesini beklemiyoruz. Bilakis onlar yendiler. Bu size bir müjdedir kardeşlerim. Ey kardeşlerim, onlar bu savaşlarında kazandı. Sizlerden de isteğimiz şudur; bu gösterilerinize, meydanlardaki gösterilerinize devam edin, hiçbir zaman durmayın. Gazze'yi, Aksa Tufanı'nı, mücahitleri desteklemeye devam edin" dedi.

Özlem ajans sanatçılarının da yer aldığı etkinlikte, ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi mesajı: Önder Hazreti Muhammed'dir!

Programda, Peygamber Sevdalıları Vakfı Mevlid-i Nebi Düzenleme Kurulu Üyesi Menaf Adıyaman, vakfın bu yılkı mesajını paylaştı.

Gazze ve Filistin merkezli mesajda, "kutsallarımıza ve değerlerimize yönelik insafsız saldırılara en güzel cevabın, askeri ve siyasi gücün tesis edilmesi" olduğuna dikkat çekildi.

Karadaği: Gazze ve Filistin'deki kardeşlerimize destek olmak vaciptir

Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği de etkinlikte bir konuşma gerçekleştirdi.

Karadaği, "Kardeşlerim sizlere şunu söylemek istiyorum ve bütün İslam alemine şunu seslenmek istiyorum: İslam dışında sizin hak ve hukuklarınızı gerçek anlamda sağlayacak yoktur. O zaman tekrardan İslam dinine dönüş yapmamız lazım. Hak ve hukuk açısından araya hiçbir fark koymayan tek din İslam dinidir. Kardeşlerim şunu da sizlere söylemek isterim ki hepimizin üzerine şer'en, aklen ve insani olarak vaciptir ki Gazze'deki, Filistin'deki kardeşlerimizle beraber olup onları her platformda desteklememiz gerekir. Kardeşlerim buradan Alimler ve Medreseler Birliği İTTİHADUL ULEMA'ya ve Peygamber Sevdalıları'na teşekkür ediyorum. Şu an bu meydanı dolduran siz halkımıza da teşekkür ediyorum. Bu sıcağa rağmen, bu meydanı doldurdunuz. İnşallah kıyamet gününde Peygamber aleyhisselatu vesselam ile beraber olacağız. Onun Havz-ı Kevser'inde, onun mübarek ellerinden içeceğiz artık bir daha susamamak üzere." dedi.

Mehmet Göktaş Hoca: İslam'ın izzetini savunmayan ümmet tehlike altında

Etkinlikte Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca da bir konuşma yaptı.

Kur'an-ı Kerim'de "Muhammed" isminin 4 defa geçtiğini ve bu ayetlerin tamamının da cihad, savaş ve kılıçla alakalı olduğunu dikkat çeken Göktaş Hoca, "Peygamber Hazreti Muhammed denilince akla cihad gelir, kılıç gelir, adalet gelir. O öyle bir peygamberdir ki ne zaman bir haksızlık görse mübarek alnındaki damarı kabarırdı. Haksızlığı gidermeden oturmazdı. Onun ümmeti de cihat ümmetiydi. Müslümanlar cihadı bıraktığı zaman Allah başkalarını getirir. Ayette, 'Eğer topyekün seferber olmazsanız, Allah sizi acı bir azaba uğratır ve sizin yerinize başka bir topluluk getirir de siz savaşa çıkmamakla onun dinine zerrece zarar veremezsiniz. Çünkü Allah her şeye kadirdir.' buyruluyor." diye konuştu.

Göktaş Hoca, şöyle devam etti:

"Allah, Müslümanları bu şekilde tehdit ediyor. Bugün bu ümmet böyle bir tehlike ile karşı karşıya değil mi? İslam'ın izzetini savunmayan bu ümmet böyle bir tehlike ile karşı karşıya değil mi? Allah, bize mecbur değildir. Allah başkalarıyla da dinini temsil ettirir. Bugün bu tehlikeyi görmüyor musunuz? Allah, temsiliyetimizi bu İslam coğrafyasından alıyor sanki. Mekke ve Medine'de yüzbinlerce Müslüman ibadet ediyor ama Gazze'ye, HAMAS'a dua edilmiyor. Kahrolsun israil denilmiyor. Ama bunun yanında ABD'de, Batı'da, Avrupa'da bir şeyler oluyor, ayağa kalkıyorlar. Bu camia Peygamber sevdalısıdır. Bir bedel ödemiştir. Ama bu bedeli ödemeye devam etmelidir. Çünkü İslam'ın temsiliyeti tehlikeli bir durumda, biz bunu bu topraklardan salmamalıyız."

Program, Şeyh Muhammed Hasan Ed-Dedo Eş-Şankiti'nin yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha