Diyarbakır'da Büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyesi, muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi için 3 bin 963 sandıkta oy verecek seçmen sayısı 1 milyon 164 bin 111 olarak kayıtlara geçti.

Sabahın erken saatlerinde sandık başında mesaiye başlayan sandık görevlileri ve siyasi parti müşahitleri, pusula ve zarfların sayımını yaptıktan sonra kullanıma hazır hale getirdi.

Görevlilerin yardımıyla oy kullanma için kayıt bilgilerini oluşturan seçmenler, kabinde tercihini belirterek seçim pusulasını zarflayıp 5 yıl süresince kendisine hizmet edecek adayı seçti.

Saat 16.00 itibariyle sona eren oy verme işleminin ardından parti müşahitleri gözetiminde görevliler tarafından sandıklar açıldı.

İlk olarak büyükşehir belediye başkanı pusulalarının sayıldığı oy sayma işleminde ilçe belediye başkanının ardından belediye meclis üyesi, muhtar ve ihtiyar heyeti sayımları yapıldı.

Oy sayma işleminin devam ettiği okullarda tutanak altına alınan oy pusulaları ve sonuç belgeleri işlemleri sürüyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha