Yaklaşık 7 aydır kendisine mesane tümörü teşhisi konulan bölgenin tanınmış alimlerinden ve kanaat önderlerinden Molla Abdurrezzak Tepe, pazar günü akşam saatlerinde rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde vefat etti.

Taziyelerinin kabul edildiği Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Dicle Taziye evinde aile yakınlarını ziyaret ederek başsağlığı dileyen dava arkadaşları, merhum Molla Abdurrezzak Tepe'nin takva, cesaret ve İslam davasına olan samimiyetini anlatarak vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

"Cesurdu, hakkı haykırır, kimseden çekinmezdi"

Merhum Molla Abdurrezzak Tepe'nin dava arkadaşlarından Molla Vahdettin Kaya, "Seyda Molla Abdurrezzak; salih bir insandı, takvalıydı, Allah rızasını gözeten biriydi. Maddi durumunun düşük olduğu dönemde kendisine teklif edilen zekâtları kabul etmeyecek kadar kanaatkardı. Cesurdu, hakkı haykırır, kimseden çekinmezdi." dedi.

Merhum Molla Tepe'nin cesaretini "Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse bilsin ki Allah öyle bir kavim getirecektir ki Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler; müminlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı vakarlıdırlar; Allah yolunda cihad ederler ve hiç kimsenin kınamasından korkmazlar. İşte bu Allah’ın dilediğine verdiği bir lütfudur. Allah’ın lütfu geniştir; O, her şeyi bilir" ayet-i kerimesiyle özetleyen Molla Kaya, merhum Molla Tepe'nin eğitimci yönüne de dikkat çekerek şunları söyledi:

"Seyda, medreselerimize gelir, teftiş ederdi. Öğrencilere sualler sorar, sınav yapar, derecelerini belirtirdi. Allah-u Teala rahmet eylesin, ailesine sabırlar versin."

"Dünyanın peşinden koşmayan ihlaslı, dava ehli bir insandı"

Tanışıklıkları yaklaşık 51 yıl önce medrese eğitimi dönemine dayanan merhum Molla Tepe'nin dava arkadaşlarından Molla Abdurrahman Özekinci ise, merhumun ilminin yanında hitabet ve ikna etme özelliğinin olduğunu da belirterek İslam davasına olan samimiyetine vurgu yaptı.

Molla Özekinci, "1963 yılında Silvan'ın Başbuğ (Reşıka) Mahallesi'nde medrese okurken birbirimizi tanıdık. Molla Abdurrezzak'ın saf bir fikri vardı. Allah'ın davasına kesin kararlıydı ve netti. İlmi ve hitabeti de çok iyiydi. Biz ondan razıydık, Allah da ondan razı olsun. Hepimiz onu seviyorduk, kendisi de bizi seviyordu. Dünyanın peşinden koşmayan ihlaslı, dava ehli bir insandı. Allah onun mekânı cennet etlesin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha