Bingöl'ün çeşitli camilerinde yoğun katılımla gerçekleşen ilk teravih namazında, Müslümanlar bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde dualarını etti.

Ramazan'ın manevi atmosferiyle doldurulan camilerde, Bingöl halkı, bu mübarek ayın getirdiği huzur ve barış duygusunu birlikte yaşamanın sevincini paylaştı.

Bingöl Ulu Camii imamı Mücahit Çelik, İLKHA mikrofonuna yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca haramlara çok daha dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem, hadis-i şeriflerinde Ya Rabbi Recep ve Şaban'ı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır. Biz de elhamdülillah Ramazan ayına kavuştuk. Bu gece Ramazanı idrak ettik. Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. İlk teravihimizi kıldık ve ilk niyetimizi de getirdik orucumuza. İnşallah büyük bir gayretle, büyük bir heyecanla sahura kalkmaya gayret edeceğiz. Buradan ayrıldıktan sonra Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem sahura kalkın. Zira sahurda bereket vardır diyor. Biz de inşallah sahura kalkacağız ve o seher vaktinde, o sahur vaktinde inşallah her bir Müslümanın evinde o lambalar ışıl ışıl yanacak. Adeta Kur'an'ın hâkim olduğu, Kur'an ziyafetinin sunulduğu bu mübarek ayda, o ışıklarımızla inşallah varlığını göstereceğiz.

Gün içerisinde Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem diyor biriniz oruçluyken diğer biri gelip de ona sataşırsa ben oruçluyum desin ve ona iyilikle mukabele etsin. İnşallah biz de Ramazan ayında mümkün mertebe bütün azalarımızla oruç tutmaya gayret edeceğiz. Her zaman olduğu gibi haramla olan münasebetlerimizi inşallah bu ayı da zirveye çıkaracağız. Haram yememek, harama bakmamak, haramı dinlememe hususunda inşallah gereken hassasiyeti göstereceğiz. Ramazan ayı Kur'an ayıdır. İnşallah bol bol mukabeleler okuyalım. Okumasını bilmeyenler mutlaka mukabeleyi takip etsinler. O Kur'an ziyafetinden istifade etsinler. Diğer taraftan inşallah hali vakti yerinde olmayan kardeşlerimizin de bu ayda varlıklı olan kardeşlerinden elbette bir beklentileri var. Onlar da bu kardeşlerini bu Ramazan ayında unutmasınlar. İmkânlarıyla onlara destek olsunlar. Nasıl ki biz kendi iftar sofralarımızda sahur sofralarımızda imkân sahibi isek fakir olan kardeşlerimizin de imkân sahibi olması için elimizden gelen gayreti gösterelim. Özellikle duaların makbul olduğu bu mübarek ayda başta Filistin'de, Gazze'deki kardeşlerimizi unutmayalım. Onlara dua edelim. Maddi ve manevi desteklerimizi esirgemeyelim. Rabbul Âlemin o kardeşlerimizi ve Doğu Türkistan'daki bütün o mazlum coğrafyada yaşayan kardeşlerimizi her türlü zulümden, sıkıntıdan kurtarsın. Gazze'deki zafer müjdelerini en kısa zamanda ihsan eylesin inşallah.” dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha