Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile gittiği Irak'ta resmî temaslarda bulunuyor.

İlk olarak Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Cemal Reşid tarafından kabul edilen Bakan Yaşar Güler, ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sabbar Hatim Es-Sudani ile bir araya geldi.

Daha sonra Irak Savunma Bakanlığına geçen Bakan Yaşar Güler, Iraklı mevkidaşı Sabit Muhammed Rıza El-Abbasi tarafından askerî törenle karşılandı. Her iki Bakan baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

İkili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulan toplantılarda Bakan Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını da iletti.

İçişleri Bakanlığını da ziyaret eden Bakan Yaşar Güler, Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Kamil Şammari ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Yaşar Güler ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Celal El-Araji Hussaini ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Yaşar Güler'in Bağdat'taki temasları devam ediyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha