200 günden fazla bir süredir devam eden siyonist çetenin kanlı vahşetine tepki göstermek, HAMAS’ın izzetli direnişini desteklemek için HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı, Cuma namazı çıkışı Merkez Ulu Camii önünde basın açıklması düzenledi.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı adına Abdulhakim Ayık okudu.

"Kardeşliğimizin, Aksa ve Kudüs davasına bağlılığımızın nişanesi olarak her hafta olduğu gibi toplanmış bulunmaktayız"

Abdulhakim Ayık

Konuşmalarına Saf Suresinin 4. ayetini okuyarak ve siyonist vahşet ve soykırımına karşı tüm varlıklarıyla mücadele eden Gazzeli mücahitleri selamlayarak başlayan Ayık, "Bilin ki Allah kendi yolunda sağlam örülmüş bir duvar gibi kenetlenmiş saflar halinde çarpışanları sever. Aksa tufanıyla başlayan izzetli direniş, iki yüz günü aşkın süredir devam etmektedir. siyonist vahşet ve soykırımına karşı tüm varlıklarıyla mücadele eden Gazzeli, Filistinli mücahitlere ve Kudüs davasına omuz veren tüm direniş erlerine selam olsun. Yok olma pahasına, tüm imkânsızlık ve zorluklara rağmen mücahitleri bir an olsun yalnız bırakmayan kahraman Gazze halkına ayrıca selam olsun. Kardeşliğimizin, Aksa ve Kudüs davasına bağlılığımızın nişanesi olarak her hafta olduğu gibi toplanmış bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

"siyonistlerin tüm Müslümanlar için ne kadar büyük tehdit olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır"

siyonistlerin aslında tüm Müslümanlar için tehdit olduğunu belirten Ayık, "Gazze ve Filistin'deki katliam ve soykırımlarla yetinmeyen işgalci siyonistler, bölgeyi ve hatta dünyayı ateş çemberine atma pahasına diğer İslam beldelerine de saldırmışlardır. Mütecaviz ve cüretkâr tutum ve politikalarla kural ve hukuk tanımadan Yemen, Lübnan, Suriye ve İran'a saldırılar düzenleyen siyonistlerin tüm Müslümanlar için ne kadar büyük tehdit olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır." dedi.

"Gün hep birlikte Allah'ın ipine sarılma günüdür"

Müslümanların birbirleri arasındaki ihtilafların Kudüs davasına zarar vereceği ve siyonist emellere hizmet edeceğini dile getiren Ayık, "Tüm Müslümanların bir an önce aralarındaki ihtilaf ve sorunları bir kenara bırakarak habis ur hükmündeki siyonist terör şebekesini söküp atması dini, vicdani ve tarihi bir zorunluluk ve görev haline gelmiştir. Bu gerçeğe rağmen ulusal çıkarlar, mezhepsel ve ırki refleksler ve sair nedenlerle Müslümanların siyonist ve destekçileri olan mustekbirlere karşı birleşmek yerine birbirleriyle uğraşmaları ve hatta birbirlerine karşı düşmanca tavır ve söylemler geliştirmeleri kabul edilebilir bir durum değildir. Gün hep birlikte Allah'ın ipine sarılma günüdür.  Gazze ve Filistin'deki mücadele, Aksa ve Kudüs davası, ümmetin vahdeti için bulunmaz bir fırsattır. Bu fırsat heba edilmemelidir. Gelinen noktada Müslümanlar arasında fitneye, ayrışmaya sebebiyet verecek her söylem ve fiilin Kudüs davasına zarar vereceği ve siyonist emellere hizmet edeceği asla unutulmamalıdır." şeklinde konuştu.

"Müslümanların tüm imkân ve enerjilerini birleştirerek topyekûn harekete geçmeleri dışında çıkar yol bulunmamaktadır"

siyonistlerin ve siyonist destekçilerin olduğu bir zamanda, Müslümanların tüm imkan ve enerjilerini birleştirerek topyekûn harekete geçmeleri gerektiğinin altını çizen Ayık, "Hele hele siyonist rejimin Gazze'deki soykırım politikasının yeni merhalesi olarak planladığı Refah harekatı için hazırlık yaptığı; ABD ve diğer destekçileri ile işgali genişletme ve kalıcı hale getirmeyi planladığı ortadayken Müslümanların tüm imkan ve enerjilerini birleştirerek topyekûn harekete geçmeleri dışında çıkar yol bulunmamaktadır. Kudüs'ü, Gazze'yi sürekli olarak gündemimizin ilk sırasına koyarak sabır, sebat ve ihlasla yürütülecek bir mücadelenin Allah'ın izni ve yardımıyla bizi zafere ulaştıracağından asla şüphemiz olmamalıdır." ifadelerine yer verdi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha