Olumsuz hava koşullarının ulaşımı da etkilemesi nedeniyle 4 ilde eğitime ara verildi.

Kar yağışının etkili olduğu Ardahan, Ağrı, Van ve Artvin'in bazı ilçelerinde bugün eğitim yapılamayacak.

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğunu, il genelinde eğitime ara verildiğini bildirdi. Vali Çiçek, "Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanları da aynı tarihte idari izinli olacaktır. Sevgili öğrenciler, tablet ve telefonlara da siz ara verin lütfen." ifadelerini kullandı.

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Artvin merkez, Ardanuç, Borçka, Murgul ve Şavşat ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim ve halk eğitim merkezlerinde de eğitime ara verildi.

Ağrı il merkezi, Tutak ve Patnos ilçelerinde köy okullarındaki eğitim ile taşımalı eğitime bugün yapılamayacak.

Van'ın Saray ilçelerinde de yoğun kar ve meydana gelebilecek buzlanmadan dolayı tüm okulların tatil edildiği duyuruldu.

Muradiye ve Özalp Kaymakamlığından yapılan açıklamada da kırsal mahalleler ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli, yükseklerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha