Esirler ve Serbest Bırakılanlar heyeti, işgal kuvvetlerinin sağlık durumunun ciddi şekilde kötüleşmesine rağmen serbest bırakmayı defalarca reddetmesinin ardından kanser hastası Velid Dakka'nın şehit olduğunu doğruladı.

Sözde Yüksek Mahkeme, sağlık durumu kritik olmasına rağmen Kasım 2023'te tutuklu Velid Dakka'yı serbest bırakmayı reddetmiş ve ailesi dört aydan fazla bir süredir onu ziyaret etmekten mahrum bırakılmıştı.

1948'de işgal edilen Filistin topraklarından Bake  Ğarbiye kasabasından olan 62 yaşındaki Velid Dakka, 25 Mart 1986'dan beri işgal zindanlarında esaret altındaydı.

Esaret yıllarında babasını kaybeden Dakka, içerdeyken 1999'da evlendi ve bu evlilikten Şubat 2020'de bir kızı dünyaya geldi.

İşgalciler Velid Dakka'ya, kendisini ve bir grup arkadaşını bir işgal askerini öldürmekle suçladıkları için 37 yıllık ömür boyu hapis cezası vermiş ancak Mart 2023'te cezası bitmeden 2 yıl daha eklemiş ve 39 yıla tamamlamıştı.

Velid Dakka, işgal hapishanelerindeki mahkumların önde gelenlerinden biri olarak kabul görüyordu ve uzun esaret  hayatı boyunca çok sayıda kitap, çalışma ve makaleler üretti.

HAMAS hareketi de Velid Dakka'nın şehadeti dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha