Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin “Bir avuç tohum, bir ömür bağımsızlıktır” sloganıyla Yerel Tohum Üretim Merkezi’nde üretilen yerel tohumlar, Tohum Takas Günleri ile vatandaşlarla buluşuyor. Binlerce yerel tohum toprakla buluşacak.ESKİŞEHİR (İGFA) - Tarım ve hayvancılıkta üreticilere destek olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi,  yerel tohumun yaygınlaştırılması amacıyla da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Üretim Merkezi’nde üretilen ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen tohum takas şenliklerine gönderilen tohumlar, kent merkezi dışında kalan 12 ilçedeki vatandaşlarla da buluşuyor.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince gerçekleştirilen Tohum Takas Günleri Seyitgazi ilçesinden başladı. Seyitgazi ilçe pazarında kurulan standa vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, vatandaşlara binlerce yerel tohum dağıtıldı.

Dağıtım törenine katılan ve burada bir konuşma yapan Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, “Büyükşehir Belediyemiz ve Seyitgazi Belediyemiz ekipleri ile vatandaşlarımıza tohumlarımızı dağıtıyoruz. Tabi üretimin pandemi döneminde ne kadar önemli olduğunu gördük. Üreterek kırsal hayatı güçlendirmek, kendi kendine yetebilmek çok önemli. Özellikle yerel tohumların yaygınlaştırılması çok kıymetli. Bundan sonraki dönemde de yerel tohum üretimine desteğimizi sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Vatandaşlar da yerel tohumun yaygınlaştırılması için yapılan çalışma sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ettiler.

Etkinliklerin ikinci durağı ise Beylikova ilçesi oldu. İlçe pazaryerinde kurulan standa vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, binlerce tohum vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Tohum Takas Günleri kapsamında  2 Mart’ta Mahmudiye’de, 3 Mart’ta Sarıcakaya’da, 4 Mart’ta Alpu’da, 6 Mart’ta Günyüzü’nde, 8 Mart’ta Sivrihisar’da, 9 Mart’ta Mihalgazi’de, 10 Mart’ta Çifteler’de, 11 Mart’ta Mihalıççık’ta, 16 Mart’ta Han’da, 23 Mart’ta İnönü ilçesinde ilçe pazaryerlerinde vatandaşlara tohum dağıtımları yapılacak.

Kent merkezinde ise Üretici Marketlerde 14-18-21 ve 25 Mart’ta tohum takas etkinliği düzenlenerek tohumlar vatandaşla buluşacak.

Kaynak: igf