Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndaki şadırvanın restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başladı. Cumartesi günü saat 22.00’de meydanın trafiğe kapatılması ile başlayan hummalı çalışma, ara vermeden devam ediyor.

ÖNCE KRONİK SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR 31 Aralık’a kadar restorasyonu tamamlanması planlanan meydan projesini, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay ve ilgili daire başkanları yerinde inceledi. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), yağmur drenaj ve şebeke hattı uygulamalarını tamamlamasının ardından hızlı bir şekilde çevre düzenlemesi yapılacak. 

ŞADIRVAN, ÖZGÜN FORMUNA KAVUŞACAK Devam eden altyapı çalışmaları sayesinde Karaoğlan, Dumlupınar ve Hisariçi mahallerinden gelen yağmur suları, su birikintisine neden olmadan 130 metre yağmur drenaj hattı ile Çay Deresi’ne aktarılacak. Yeraltı çöp konteynırları ile kent mobilyalarının da yenileceği, yeni yeşil alanların oluşturulacağı düzenleme çalışmaları kapsamında tarihi şadırvan geçmişteki özgün formu ile restore edilecek. 

Kaynak: igf