Hollandalı aşırı sağcı ve ırkçı siyasetçi Geert Wilders Türkiye seçimiyle alakalı yorumunu sosyal medya üzerinden yaptı.

“Türkiye’ye bir mesajım var. Sizler avrupalı değilsiniz ve hiç olamayacaksınız. Türkiye gibi bir İslam devleti Avrupa’nın parçası olamaz. Siz, tehlikeli bir İslamcı olup İslam bayrağını taşıyan Erdoğan’ı seçtiniz. Biz İslam’ın azalmasını istiyoruz. Bu yüzden bizden uzak durun.”

Twitter'da Wilders: Diktatör Erdoğan’ı ve onun Türkiye’deki, Hollanda’daki ve dünyanın herhangi bir yerindeki İslamcı seçmenlerini küçümsüyorum. Kemalizmin laik Türkiye’sini vahşice katlettiler. Bununla birlikte, İslamcılıktan nefret eden ve sadece laik bir Türkiye’de normal ve özgür bir yaşam isteyen tüm Türkleri destekliyorum!” mesajını yayınladı.

Özgürlük Partisi’nin lideri olan ve sık sık yaptığı ırkçı ve İslam karşıtı açıklamalarla tanınan Wilders, geçen hafta sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda Hollanda’da yaşayan gurbetçilerin Erdoğan’a oy vermesini eleştirerek, “Hollanda’da İslamofaşist Erdoğan’a oy veren tüm Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye’ye taşınmasını temenni ediyorum. Güle güle!” ifadesini kullanmıştı.

Editör: E Haber 7/24