Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifine bağlı balıkçıların ağına daha önce İzmit Körfezi'ne bırakılan çipli kalkan balığı takıldı.

Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sarı, çipli kalkan balığının Gebze’de yakalandığını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na haber verdi. Ardından ekipler harekete geçti.

150 GRAMDI, 1 KİLO AĞIRLIĞINA ULAŞMIŞ

Gebze Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifine giden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri balığı kontrol etti. Üzerinde çipi bulunan kalkan balığının 2021 yılında Hereke’de denize salındığını belirledi. Yaklaşık 1 kilo olduğu tespit edilen kalkan balığı gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra tekrar İzmit Körfezi'ne salındı.

“BALIĞIMIZI İZMİT KÖRFEZİNE SALDIK”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem yaptığı açıklamada,” “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında İzmit Körfezini Balıklandırma projesini başlattık. İzmit Körfezi’nden alınan anaç balıklardan elde edilen kalkan, levrek ve çupra yavrularını belirli aralıklarla İzmit Körfezine bırakıyoruz. Bu kapsamda bu zamana kadar 36 bin yavruyu İzmit Körfezine saldık. Bugün Gebze Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifindeyiz. Bizim saldığımız çipli kalkan balığının ağlara takıldığı bildirildi. Geldik, balığı aldık. Çipinden kontrol ettiğimizde 2021 yılında Hereke sahilinden saldığımızı belirledik. 150- 200 gram arasında olan balık bugün yaklaşık 1 kilo ağırlığında. Onu tekrar İzmit Körfezine bıraktık. Zaman zaman yaşadığımız bir olay ama bu kez canlı olarak teslim edildi. Bizde balığımızı ait olduğu sulara geri bıraktık” ifadesini kullandı.

Kaynak: igf