DS Automobiles, bu yılki ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın Hindistan-Hyderabad’daki 4. yarışını Jean-Eric Vergne ile kazanarak, kendi rekorunu geliştirdi.İSTANBUL (İGFA) - DS Automobiles, ABB FIA Formula E Şampiyonası’nın 9. sezonundaki 4. yarışı olanHindistan-Hyderabad’ı, Fransız pilot Jean-Eric Vergne ile kazandı.

Tamamen elektrikli yarış otomobillerinin mücadele ettiği şampiyonaya başladığından beri 16. zaferini kaydeden Fransız üretici, iki çifte şampiyonluk ve alınan en yüksek puan sayesinde, şampiyona tarihindeki en yüksek başarı seviyesine ulaşmanın gururunu yaşıyor.

Özel yol pistlerinin gereklilikleri sayesinde, DS Performance yalnızca ultra yüksek performanslı aktarma organları geliştirmekle kalmayıp, bir Formula E aracının temel parametrelerini yöneten son teknoloji yazılımlar da geliştiriyor.

Bu yazılımlar marka için fiziksel parçaların üretimine kıyasla, nispeten sınırlı maliyetlerle elde edilebilecek önemli bir teknoloji transferinin kaynağı da oluyor.

Bu konudaki en önemli örneklerinden biri de rejeneratif frenleme sistemi olarak dikkat çekiyor. Formula E’de kazanmak için hızlı olmak ve aynı zamanda frenleme sırasında enerjiyi mümkün olan en verimli şekilde geri kazanmak büyük önem taşıyor.

Önceki modellerde kullanılan sistemden daha verimli olan bu yazılım, fren pedalına uygulanan basıncı analiz edip yönetim optimizasyonu sağlayarak benzeri görülmemiş frenleme özellikleri sunuyor.

DS Automobiles, mevcut ürünlerine, 2024’ten itibaren lanse edeceği yüzde 100 elektrikli yeni modellerini eklemeyi planlayan marka, bu çeşitliliği temel stratejisi olarak belirliyor.

Kaynak: igf