Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin hemen ardından örnek bir dayanışma sergileyen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bu kapsamda anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi.İZMİR (İGFA) - Tarihin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşayan Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin neden olduğu yıkımla mücadeleye devam ediyor.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin hemen ardından örnek bir dayanışma sergileyen ve depremin yaralarını ilk günden sarmaya başlayan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bu kapsamda anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi. Felaketten etkilenen depremzedelere Seferihisar’da bulunan sosyal tesislerinin kapılarını açan DEÜ, bu kez tesiste konaklayan ailelerin okul öncesi eğitim çağındaki çocukları için kreş hizmetini uygulamaya aldı.

Tesis içinde açılışı yapılan kreş için tören düzenlenirken, açılışa; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdülkadir Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç, Seferihisar Atatürk Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Ali Noyan, DEÜ akademik ve idari kadrosu ile depremzede aileler katıldılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi olarak toplumsal katkı rolü çerçevesinde her türlü yardım faaliyetini zorlu süreçte üstlenmeye hazır olduklarını hatırlatan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, eşi görülmemiş felakette yaraları sarmayı sürdürdüklerini vurguladı.

DEÜ’nün Seferihisar’da bulunan sosyal tesislerinde misafir edilen 100’ün üstündeki depremzedeye öncesinde bir moral ziyareti de gerçekleştiren Rektör Hotar, aileler ve çocuklarla sohbet etmiş, ihtiyaç ve talepleri yerinde dinlemişti. Kreş müjdesini de öncesinde ailelere ve çocuklara ileten Rektör Hotar, “Oldukça zor bir süreç yaşayan çocuklarımızın vakitlerini nitelikli olarak geçirmeleri, eğitimlerinden geri kalmamaları açısından bu hizmetimizin büyük bir önem taşıdığını düşünüyoruz. Umarım buradaki eğitimleri ile onlara güzel bir iz bırakmış oluruz. Devletimizin bize vermiş olduğu imkânlar dâhilinde kreş hizmetimiz, sadece çocuklarımız için değil; deprem felaketinden etkilenen aileleri için de sosyal ve duygusal destek sağlayacak, onlara moral verecektir.  Araştırma üniversitesi olarak bu süreçte sorumluluk almayı sürdürerek, ülkemize her anlamda destek olmaya ve milletimizin yaralarını sarmaya devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, deprem felaketi sonrasında her türlü insani yardım ve desteğinden dolayı DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a teşekkür etti. 

Açılış sonrasında Rektör Hotar ve törene katılanlar, çocuklarla birlikte kreşteki ilk derse katılarak dersi birlikte işlediler.

Kaynak: igf