Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, kaçak yapı ile mücadelede kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını söyledi.KOCAELİ (İGFA) - Dilovası Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısında, Belediye Başkanı Hamza Şayir, yaşanan deprem felaketlerini gündeme getirerek, kaçak yapılar ile mücadele ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli kararlar önemli kararlar alacaklarını belirterek, meclis üyelerinden de destek istedi.

"Dilovası Belediyesi olarak deprem bölgesinde yaşanan acının ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gördük" diyen Başkan Şayir, "Aynı acıları ilçemizde yaşamamak için kaçak yapılar ile mücadele ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli kararları hep birlikte alacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kaçak yapıya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu tarz yapıların yıkılması gerekiyorsa, kimsenin gözyaşına bakmadan yıkacağız. Kim çanak tutuyorsa hepsini ifşa edeceğiz. Meclis üyelerimizden de bu konuda destek istiyorum. Bizden sonraki nesiller sağlam temeller üzerinde güvenli bir şekilde yaşasın istiyorum" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLATACAĞIZ

Dilovası’na kentsel dönüşümle daha güvenli ve güzel bir kent haline getirmek için çalışacaklarını vurgulayan Başkan Şayir, "İlçemizin büyük bir kısmını kuzeye doğru taşıyarak daha modern ve yaşanılabilir bir Dilovası’nın oluşturulmasını istiyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımız olacaktır. Kısacası bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

YAPI DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için tedbirlerin arttırılması, 200 metrekare ve üzeri tarımsal nitelikli ve diğer tarım alanlarında yapılan yapıların yapı denetim sürecine dahil edilmesi, Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün Kaldırılarak Yapı Denetim Müdürlüğü Kurulması ve diğer günden maddeleri meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

Meclis, Mart ayı olağan oturumunda ayrıca, gündemde yer alan Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi ile kardeş şehir olması maddesini de oy birliği ile karara bağladı.

Kaynak: igf