Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Abide Kavşağı’nda düzenlenen, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 3,5 yıllık aranın ardından ziyarette bulunduğu Şanlıurfa’da törene katılan vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’nın peygamberler şehri olduğunu belirterek, “Burası, mayası kardeşlikle yoğrulmuş bir coğrafyanın en güzide şehridir. Burası, Türklerin, Kürtlerin, Arapların asırlardır kardeşçe yaşadığı bir medeniyet şehridir. Bin yıllık bu birlikteliği, hep beraber dünyanın en güzel kültürel zenginliklerinden birine çevirdik” açıklamasında bulundu.

“Bölgemizde yaşanan istikrarsızlıkları, kavgaları, kargaşaları ve bunların yol açtığı felaketleri, acıları, zulümleri görüyorsunuz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz zayıf olursanız, dışarıdan karışanınız da karıştıranınız da çok olur. Bugün binlerce kilometre öteden gelip kendi güvenlik ve refahları için bu bölgede bayrak gösterenleri, vekâlet savaşı yürütenleri görüyorsunuz. Üstelik bunu yapanlar, aynı zamanda Türkiye’nin kendi sınırlarını, kendi vatandaşlarının hayatını güvenlik altına almasına da karşı çıkıyor. Çünkü bunların derdi, ne bu coğrafyadaki Kürt’tür ne bu coğrafyadaki Arap’tır ne bu coğrafyadaki Türk’tür ne bu kadim coğrafyanın asli halkları olan diğer kesimlerdir. Bunların tek derdi, kendi siyasi ve ekonomik çıkarlarıdır” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE, ARTIK ATILIMLARINI KENDİ GÜCÜYLE GERÇEKLEŞTİRMEKTEDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte görüyorsunuz, sınırlarımız ötesinde besleyip büyüttükleri terör örgütü, bulduğu her fırsatta ülkemize saldırıyor, çocuk, kadın demeden vatandaşlarımızı katlediyor. Ülkemizin yaklaşık 40 yılına mal olan terörle mücadele döneminde yitirdiğimiz on binlerce canın, yaşadığımız ekonomik ve sosyal kayıpların hesabı geçmişte sorulmadığı için, bugün aynı cüretle karşımıza çıkıyorlar. Ama hamdolsun artık Türkiye, eski Türkiye değil.”

Artık Türkiye’nin, “eline vur ekmeğini al, başına vur diz çöktür” uysallığıyla teslim alınmış eski Türkiye olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bugün kendi siyasi, ekonomik, askerî vizyonlarını kendi belirleyen, demokrasi ve kalkınma atılımlarını kendi iradesiyle hayata geçiren, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan bir Türkiye var. Geçtiğimiz 20 yılda asırlık eser ve hizmetlerle kayıplarını telafi eden, altyapısını kuran, öz güvenini kazanan Türkiye, artık kararlarını kendi iradesiyle vermekte, atılımlarını kendi gücüyle gerçekleştirmektedir”

Dünyanın salgından savaşa kadar pek çok krizin pençesinde kıvrandığı bir dönemde, Türkiye’nin sadece altyapısının gücünü ispat etmekle kalmadığını aynı zamanda Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme kabiliyetini de dost, düşman herkese kabul ettirdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin üretimden diplomasiye her alanda sahip olduğu potansiyeli en üst seviyede hayata geçiriyoruz” dedi.

Editör: Taha Albistan