İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketinin ardından bölgeye ilk ulaşan arama kurtarma ekiplerinden biri olan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllülerini, Karabağlar'daki AKUT Şehit Uzman Çavuş Akın Acar Yerleşkesi'nde ziyaret etti.İZMİR (İGFA) -Afet bölgesindeki özverili çalışmaları nedeniyle gönüllülere teşekkür eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “AKUT'un Karabağlar'da olması bizler için gurur kaynağı. Bundan sonra da sizlere desteklerimiz devam edecek. Her zaman yanınızda olacağız” dedi.

Karabağlar Belediye Meclisi üyeleri CHP Grup Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır, Ahmet Şafak, Nedim Topaloğlu, İnan Demirgıran ve Başkan Yardımcısı Murat Baran Uygun'un da yer aldığı ziyarette konuşan Başkan Selvitopu, “Hiçbirimiz böylesine acı olaylar yaşanmasını istemeyiz. Ancak ne yazık ki Türkiye bir deprem ülkesi ve her zaman tedbirli olmalıyız, Yapı stokumuzu buna göre oluşturmalıyız” dedi.

Karabağlar'da da sağlıklı bir yapılaşma için planlamaya ağırlık verdiklerini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Dijital Arşiv” çalışmasıyla da kaç parselde ne kadar bina bulunduğunu bildiklerini söyledi. Başkan Selvitopu, bu binaların kaç yılında yapıldığı, imar aflarından yararlanıp yararlanmadıkları gibi ayrıntıların tamamının Karabağlar Belediyesi Dijital Arşiv sisteminde kayıtlı olduğunu bildirdi.

AKUT'un en büyük yerleşkesinin Karabağlar'da olmasının gurur verici olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Hepiniz gönüllülük esasıyla ve özveriyle çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Hepinize emekleriniz ve çabanız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Karabağlar Belediyesi olarak bizler de her zaman olduğu gibi sizin yanınızda olmaya ve AKUT'a destek vermeye devam edeceğiz. Elinize, emeklerinize sağlık” diye konuştu.

AKUT İzmir Ekip Lideri Ramazan Ergut ve gönüllüler de Başkan Selvitopu'na destekleri nedeniyle teşekkür ederek, plaket verdi. Ergut, “Sizin ve Karabağlar Belediyesi'nin yanımızda olduğunu bilmek bize her zaman güç veriyor” dedi.

Kaynak: igf